Boerderijwinkel
We zijn vandaag nog eens bij de fam Greftenhuis.

Maar nu gaan we de boerderijwinkel  "De Veldmaat"  beter bekijken.

Waar ze hun eigen gefokte Limousine vlees verkopen

Maar ze verkopen ook enkele andere produkten van boeren uit de buurt onder andere; eieren, braadkippen en fruitjam
We betreden nu het leuke winkeltje waar je gezellig geholpen wordt
het vlees word zonder bot aangeleverd van de slagerij, maar ze moeten verder het vlees nog uitsnijden
Er wordt hier heel schoon gewerkt
je kunt zien dat hier een vakman aan het werk is
alles van de koe word gebruikt en gegeten, bijvoorbeeld van de kop word hoofdkaas gemaakt en dat is heel lekker op brood
de vakman aan het werk
Bewonder een mooi stuk vlees
Ribstuk
Hier zie je hoe biefstuk word uitgesneden
het water loopt mij nu al in de mond
hieruit word schenkels gesneden
hiervan kun je een lekker potje boerengroentesoep koken
het vlees boven aan de foto word droge worst en gehakt van gemaakt
Van de staart word ossenstaartsoep gemaakt
net uitgesneden platebil (rosbief)
gekruid en gedroogd en klaar om gegeten te worden
en links zie je de haas van de rund
Langs deze weg wil ik de fam. Greftenhuis nogmaals bedanken voor hun medewerking
naar boven
naar menu
naar rundermesterij
wil je meer weten, dan kun je kijken op de site van de boerderijwinkel
www.boerderijwinkeldeveldmaat.nl
De grote stukken vlees word ingeseald en in de koeling gelegt om later verder verwerkt te worden naar wens van de klant
   Het vlees:
Om een duidelijk beeld te krijgen waar welk vlees zit, het volgende overzicht:

Gedeelte A:
  -   Achterschenkel
  -   Bovenbil - bijv. voor oesters
  -   Plattebil - bijv. voor schnitzels
  -   Muis - bijv. voor minutesteaks
  -   Fricandeau

Gedeelte B:
  -   Dunne lende - entrecôte
  -   Ripeye
  -   Chop ready rack
  -   Koteletten
  -   Haas

Gedeelte C:
  -   Borst - bijv. voor rollade
  -   Vang - bijv. voor kebab of rollade
  -   Nieren
  -   Lever

Gedeelte D:
  -   Voorschenkel
  -   Schouder - bijv. voor rollade
  -   Kalfsbroodje - bijv. voor stoofschotels
  -   Klafslappen
  -   Zwezerik
  -   Tong

ezelstuk
schenkelvlees
entrecote
gedroogde neagelholt