Boer'nijs maken
We zijn op bezoek bij het bedrijf van de fam. Meijer

Beter bekend als: 't Loaboerke

Mevrouw Meijer laat zien hoe ijs wordt gemaakt.

Het eerste wat mij opviel was dat het overal zo schoon was.

Maar dat is ook hun uitgangspunt.

Ze zei dat het ijs niet gemaakt word, maar geroerd, het hele proces door.

Van ingieten totdat het ijs er uitkomt zijn we een half uur verder.

Kijk maar mee hoe het ijs gemaakt wordt
Het hoofdbestanddeel van ijs is melk en dat komt van hun eigen koeien.
de koeien worden hier met een robot gemolken
we gaan nu verder met ijs maken, daar zijn we hier voor
omspoelen voor gebruik
de mengers worden geplaatst
klaar voor gebruik
Er wordt roomijs gemaakt, er zit onder andere in:
melk, room, eigeel, en de rest is het geheim van de maker
het mengsel wordt boven in de machine gegoten.
het word opgewarmd tot boven de 80 graden en dat wordt twee minuten vast gehouden, en dan is het gepasteuriseerd.
het mengsel gaat onder in de machine en word afgekoeld tot min 10 graden
het ijs is nu bijna klaar
de bakken worden tussentijds schoongemaakt en voorgekoeld
En dan is het lekkere ijs klaar
De bakken afvullen met het lekkere ijs
roomijs is de basis van alle smaken ijs

omdat er alleen verse producten worden gebruikt, is men aan jaargetijden gebonden

bijvoorbeeld als de aardbeien rijp zijn is er aarbeienijs, en in de herfst appel-peerijs
Op het terras kan er altijd een lekker boerenijsje genuttig worden
Witl u een ijsfeestje geven neem dan contact op de fam. Meijer

Er zijn heel veel dingen mogelijk

Duivelshofbosweg 2
De Lutte

Fam. Meijer, nogmaals bedankt voor uw medewerking


www.loaboerke.nl
info@loaboerke.nl
naar boven
naar menu