Kaasboerderij
We zijn vandaag te gast bij de kaasboerderij
van de Fam. Olde Olthuis

Pauline gaat ons laten zien hoe ze kaas maakt.

Ze sprak zo enthousiast en vol liefde over het
maken van de kaas dat je er stil van werd

Een kaasmaakster in hart en nieren

ze heeft de melk al voorbereid als wij
aankomen

De melk komt van hun eigen koeien.
de voorbewerkte melk staat al klaar
Pauline begint met haar verhaal
De melk moet eerst indikken
de wei word stuk gesneden tot de grote van popcorn
Er moet steeds gekontroleerd worden
Er worden drie bakken van 3 kg gevuld wat gewone kaas wordt
Er werd een kaas met tuinkruiden van 3kg gemaakt
de kazen worden omgedraaid in de vorm en onder de pers gezet
Werkvolgorde in beeld.
Door het persen gaat de lucht uit de kaas en krijgt het een gladde en dichte structuur
Na het zoutbad gaan de kazen op de plank om te rijpen.
En willen jullie ook de lekkere kazen proeven?
Dat kan in de winkel bij de kaasmakkerij.

Je kunt De Kruimelboederij vinden
aan de: Beuningerstraat 35
             Beuningen
             0541-551512

En willen jullie ook genieten van een mooie en enthousiaste
rondleiding op de kaasboederij dat kan ook

Langs deze weg wil ik de Fam Olde Olthuis
bedanken voor hun medewerking.


kaas@dekruimelboerderij.nl
www.dekruimelboerderij.nl